Hoi! Ik ben Henriëtte!

Een blije en gezonde vrouw, klachtenvrij, vol energie en levenslust. Maar dat is wel anders geweest. 

Met beide benen stevig op de grond, leergierig, analytisch, praktisch en behulpzaam. En altijd op zoek naar de beste oplossingen! 

Gezondheidszorg is al 40 jaar mijn passie. En daarmee bedoel ik dat iemand zich lichamelijk, geestelijk en mentaal echt lekker voelt en gelukkig is. Daarmee voorkom je ook nog eens dat lichamelijke, emotionele klachten en gedragsproblematiek je lichaam ondermijnen! 

Mijn doel is een fijn leven voor iedereen en het voorkomen van (aantoonbare) ziekten!

Mijn verhaal 

In mijn werk als fysiotherapeute en verpleegkundige miste ik een essentieel onderdeel: genezen!  Ondanks alle prachtige onderzoeksmethoden, geavanceerde apparatuur en het stellen van de diagnose betekende dit helaas niet dat een behandeling de mensen geneest. Misschien dat men wel voor bepaalde tijd genezen líjkt, maar dan later komen de klachten toch weer terug  … in dezelfde vorm of in een ernstigere vorm. De voedingsbodem bleef nog steeds hetzelfde, fysiologische processen werden niet veranderd en in die negatieve onderstroom ontstaat uit een onverklaarbare klacht een aantoonbaar ziekteproces. En dat moet je niet willen!

Mijn grootste inspiratiebron zijn altijd mijn 4 dochters geweest en nu ook hun kleintjes, zo mooi en PUUR in het begin van hun leven. Dat werd mijn drive: hun mooie gave roze lijfjes en spontane geest gezond houden en zorgen dat ze zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen! Ik merkte aan hun gedrag al als er wat was. Daarbij paste homeopathie beter dan onderdrukkende reguliere medicijnen. Ik kwam via de huisarts in aanraking met klassieke homeopathie en dat werkte inderdaad fantastisch! Het was een prachtige tijd met die kleine meiden in goede gezondheid maar even later was ikzelf nog maar een schijntje van wat ik was geweest …. 

Een soort verleden van “ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom, geen idee, geen benul wat de smaak van honger is”, bracht me van sportieve, ambitieuze,  sterke meid tot een zoekende vrouw met “een eigen huis een plek onder de zon, toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker ècht gelukkig was”.

Lichamelijk ging ik fors inleveren vanaf mijn 19e. Elk voorjaar de ene heftige ontsteking na de andere. Blij dat ik geen griep had gehad die winter, maar met samengeknepen billen de storm van het voorjaar afwachten … migraine, rug- en nekpijn, brok in mijn keel, stekende en snijdende buikpijn en decennialang niet kunnen slapen. Te pas en te onpas gingen alarmbellen af, bonkend hart, trillen, ademinhouden, oorsuizen, spierspanning en transpireren. Maar het ergste vond ik geen verbinding meer met anderen en mezelf voelen. Stukje bij beetje brokkelde mijn sterke fort af, voelde eenzaamheid en ellende in al mijn onwetendheid!

 
  

Toeval bestaat niet … ook rond mijn 19e spatte mijn droom uit één: mijn relatie hield op, 2 x uitloten voor de studie diergeneeskunde. Gelijk daarna het verlies van huis en haard, ouders, zussen en de liefste schoonmoeder. Wat een rot periode! Ik had weinig bewuste keuzes gemaakt, was overal “ingerold” en “doorgerold”. Mijn dagen waren gevuld met af en aan vliegen, werken voor een ander. En daar was ik heel druk mee. Voor al het gemis had ik de oplossing gevonden, bezig blijven ….  jammer, dat werkte nog meer lichamelijke klachten in de hand en zou mijn emotionele leegte ook niet vullen.

Ik werkte in het ziekenhuis en die lichamelijke klachten werden vanzelfsprekend jaar in, jaar uit verholpen met medicijnen en scalpels. Mijn lijf kon zichzelf niet meer uit de strijd trekken, die stond al in de overlevingsstand. Het kwaad was steevast al geschied. Ik liep achter de feiten aan. Herstellen en voeden van de cellen waaruit mijn mijn lichaam bestond, was er niet meer bij, ze gingen verloren. 

Mijn gezondheid was tanende en ook emotioneel was ik van mezelf vervreemd, stiller, lusteloos, mijn grenzeloze ambitie was verdwenen en ik voelde me triest en lag te veel in bed. Ik ging naar een homeopathisch arts, pijnen verdwenen, ik werd niet ziek meer, ging van maatje 34 naar een meer passend postuur, kreeg weer ruggengraat en ging zelf homeopathie studeren! Homeopathie heeft mijn leven veranderd! Eerst als patiënte, later als klassiek homeopaat. Ik kwam uit de overlevingsstand en begon te herstellen en te groeien. Ik wilde alles weten over de relatie tussen lichaam en geest, je eigen afweer stimuleren etc.  Ik had het licht gezien!

Nadat ik de lichamelijke klachten grotendeels kwijt was en ook veel beter sliep, zat ik nog wel met plotselinge “code red gevoelens”. Daaraan zit ook weer een heel verhaal, dat verhaal van “ik geef het een plekje ….  ik kan er mee leven “. Lang verhaal kort….ik ben de  alarmerende “code red” gevoelens ook kwijt! Negeren had geen zin… er was niet meer mee te leven! 

Ik kan wel verklappen dat het een openbaring was, hoe dat is gegaan, met de PMA methode, de effectiviteit en snelheid…. decennia overbruggen in enkele sessies. Het gaf mij zoveel inzichten en oplossingen! Hoe het kwam dat ik deed zoals ik deed, mezelf relationeel steeds weer in eenzelfde onprettige positie manoeuvreren. PMA bleek niet alleen de oplossing voor het restant van mijn lichamelijke klachten maar het ging veel verder. Het maakte me duidelijk wat aan de basis van mijn lichamelijke klachten stond en daaraan gekoppeld wat aan de basis stond van mijn denken en doen, overtuigingen, aannames, de reden van beslissingen en het stilstaan in persoonlijke groei ….. …het oude gevoel hield mij lichamelijk, geestelijk én mentaal gevangen ….en dat was wat ik ook vaak zei…ik voel me gevangen, ik wil vrij zijn … en in die gevangenschap hielp ik mijn eigen groei om zeep…

Control, alt, delete ….weg met nare ervaringen en aangepast gedrag. Terug naar me zelf, welkom geluk, energie, groei, succes en genieten. 

Hier had ik nooit alleen uit kunnen komen.

Mijn rugzak is gevuld met veel studie en werkervaring (dier)fysiotherapie, oncologie en terminale verpleging, homeopathie en heel veel lezen in (zelfhulp)boeken. Ondanks al die scholing en ervaring kwam ik er zelf toch niet uit. Ik bleef zoeken en toen kwam PMA dus op mijn pad …. ik wist het gelijk! Ik had deze hulp nodig. PMA heeft mij inzichten en antwoorden gegeven die op een wezenlijk dieper niveau liggen dan elke andere methode en veroorzaakte ook  die enorme persoonlijke groei, die echt bij mij past. Het zorgde voor hele welkome blijvende veranderingen, zonder terugval. De antwoorden lagen al bij mijzelf maar konden niet langs de obstakels, ze werden steeds overruled door die negatieve onderstroom, die me keer op keer onderuit haalde en dat kostte heel veel energie!

De praktijk leerde ook mij weer dat “verstandelijk bezig” zijn nou eenmaal niet zo behulpzaam voor je levensgeluk en gezondheid is als met je “gevoel bezig” zijn. En met je gevoel bezig zijn …. dát kan je ook leren.

Ik was een zeer introverte meid geworden en weet hoe moeilijk het is om de sprong te wagen … maar ik weet nu ook dat het met de tijd gemakkelijker gaat en dat het de moeite waard is! En het is nooit te laat! Maar eerlijk is eerlijk, het scheelt wel als je dat wat vroeger in je leven doet dan ik …. verloren jaren, zoekend naar de oplossing,  het bleek de zoektocht naar mezelf. En sinds ik dat gevonden heb, voel ik me gelukkig, geliefd, geslaagd en gezond! 

Nu ik veel meer op mijn gevoel vertrouw ben ik al mijn lichamelijk onbegrepen klachten kwijt, veel blijer, energieker en onafhankelijker en ik slaap heerlijk. Ideeën worden kansen en die kansen worden door mij gegrepen. Dit voelt echt veel meer als mijn leven. Ik ben weer op volle sterkte en maak alsnog een inhaalslag. Ik heb nu een praktijk voor PMA coaching icm klassieke homeopathie, online of in de praktijk en spreekt het je aan, dan ben je van harte welkom!

Plan een gratis intake
Contact Us